SmartEVC Platform

Rezultate proiect

Livrabil:

Rezumatul Etapei I de implementare a proiectului Smart EVC

Livrabil:

Rezumatul Etapei II de implementare a proiectului Smart EVC

Articol științific

Titlul articolului: Design pattern-uri în dezvoltarea platformelor software de încărcare a vehiculelor electrice

Status: publicat

Abstract:

Dezvoltarea și întreținerea sistemelor software complexe, supuse unor schimbări frecvente, au beneficiat de implementarea design pattern-urilor, care facilitează mentenanța sistemelor. Prezentul articol ilustrează rolul esențial pe care îl joacă design pattern-urile în schițarea arhitecturii software pentru o platformă de gestionare a alimentării vehiculelor electrice. Am integrat o serie de pattern-uri pentru a crea o structură solidă pentru API (Application Programming Interface). De asemenea, am explorat utilizarea de design pattern-uri cloud în procesul de implementare, pentru a asigura o aplicație cloud multi-tenant corespunzătoare, cu cea mai bună izolare a ”tenanților”. Scopulacestui articol este de a prezenta cititorilor studiul de caz propus, prin descrierea pașilor urmați în dezvoltarea unei platforme complexe, prin implementarea design pattern-urilor și a resurselor cloud, susținând utilizarea de soluții de înaltă calitate în fiecare etapă a dezvoltării unui proiect. În concluzie, rezultatele sunt promițătoare, iar funcționalitatea pattern-urilor selectate pentru acest tip de platforme va fi evaluată în perioada de implementare a proiectului. În general, design pattern-urile s-au dovedit a fi esențiale în procesul de dezvoltare software, asigurând o comunicare eficientă între membrii echipei și, mai ales, soluții software de calitate. 

Articolul integral poate fi consultat și descărcat prin accesarea butonului de mai jos: 

Articol științific

Titlul articolului: Prezentarea generală a protocolului OCPP pentru stațiile de încărcare a vehiculelor electrice și hibride plug-in

Status: publicat

Abstract:

Analizând situația curentă în ceea ce privește poluarea la nivel global, am investigat situația mobilității cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Am accesat baze de date științifice din mediul online pentru a identifica articole și lucrări de cercetare relevante pentru articolul prezent. Cercetarea noastră constă într-o analiză a vehiculelor hibride plug-in, a vehiculelor electrice și a stațiilor de încărcare, precum și o clasificare a protocoalelor OCPP, cu recomandări pentru cercetări viitoare. Am identificat inconveniențele vehiculelor clasice și beneficiile vehiculelor electrice; factorii ce influențează infrastructura stațiilor de încărcare; soluțiile implementate în remedierea deficiențelor prezentate de stațiile de încărcare, precum și beneficiile implementării OCPP.
 
Articolul integral poate fi consultat prin accesarea butonului de mai jos: 

Articol științific

Titlul articolului: Hybrid Power Management System for LoRa Communication Using Renewable Energy

Status: publicat

Abstract:

Eficiența managementului energetic reprezintă o problemă de actualitate pentru rețelele de senzori Internet of Things (IoT), deoarece un senzor poate fi amplasat în locuri greu accesibile și trebuie să transmită date fără a necesită prea multă mentenanță. O caracteristică a tehnologiei LoRa este vârful de curent ridicat în timpul procedurii de transmitere a datelor. Aceste vârfuri de curent pot reduce durata de viață a surselor de energie convenționale. Astfel, pentru a proteja bateria convențională a senzorului wireless de degradare în timpul descărcării rapide, un sistem hibrid de stocare a energiei poate ajuta. Acest articol prezintă proiectarea și dezvoltarea unui senzor LoRaWAN alimentat de un sistem hibrid de stocare a energiei și o soluție de management al energiei care poate fi integrată în nod. 

 Articolul integral poate fi consultat prin accesarea butonului de mai jos: 
en_USEnglish