[hfe_template id=’1764′]

În data de 01.06.2020 a fost lansat proiectul Smart EVC, finanțat din fonduri naționale (PN-III-P2-2.1-PTE-2019). Consorțiul proiectului este constituit din doi parteneri suceveni – Universitatea Ștefan cel Mare Suceava și coordonatorul proiectului, ASSIST Software.

Smart EVC este o platformă software pentru gestionarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice, realizată pe structura celei mai recente versiuni a protocolului OCPP. Unele dintre cele mai importante caracteristici ale acestei platforme includ un modul AI pentru realizarea de rezervări inteligente, un sistem Blockchain pentru încărcare peer-to-peer, și un wrapper  peste protocolul OCPP. Backend-ul platformei SmartEVC este în prezent dezvoltat folosind tehnologia .NET Core.

Obiectivul general al proiectului Smart EVC este creșterea competitivității mediului economic prin asimilarea rezultatelor CDI în conceperea, proiectarea, implementarea, testarea și validarea unei platforme inteligente de management al stațiilor de încărcare. Această platformă va fi bazată pe Blockchain și Inteligență Artificială (TRL6) și va rula în cloud. 

Principalele obiective ale proiectului Smart EVC:

Parteneri: