SmartEVC Platform

Despre Proiect

Smart EVC Platform

Smart EVC este o platformă software pentru managementul stațiilor de încărcare a autovehiculelor electrice, realizată pe structura celei mai recente versiuni a protocolului OCPP. Unele dintre cele mai importante caracteristici ale acestei platforme includ un modul AI pentru rezervare inteligentă, un sistem Blockchain pentru încărcare peer-to-peer și un wrapper peste protocolul OCPP. Backend-ul platformei SmartEVC este în prezent dezvoltat folosind tehnologia .NET Core.

Scopul general al proiectului Smart EVC Platform este creșterea competitivității mediului economic prin asimilarea rezultatelor CDI în conceperea, proiectarea, implementarea, testarea și validarea unei platforme inteligente de management al stațiilor de încărcare, bazată pe Blockchain și inteligență artificială (TRL6), care va rula în cloud.

Date proiect

Titlu proiect: 

Platformă inteligentă pentru managementul infrastructurii de încărcare a vehiculelor electrice – Smart EVC Platform

Acronim

Smart EVC

Număr contract de finanțare:

40PTE din 01.06.2020

Coordonator proiect:

 ASSIST SOFTWARE SRL

Director proiect:

 Adrian Onu

Valoare totală a proiectului:

 1.511.174 RON

Valoarea totală finanțată:

1.189.000 RON

Durata proiectului:

23 luni

Obiective

Platforma de management

Realizarea unei platformei care să unifice diferitele metode de conectare la stațiile de încărcare a vehiculelor electrice

Tranzacționare prin Blockchain

Unificarea metodelor de plată pentru alimentarea vehiculelor electrice folosind tehnologia Blockchain

Modul de rezervare

Dezvoltarea unui modul inteligent de rezervare a stațiilor de încărcare folosind algoritmi de machine learning

Alerte smart bazate pe Inteligenșă Artificială

Dezvoltarea unei aplicații mobile care să faciliteze interacțiunea utilizatorului cu stațiile de încărcare și să genereze alerte inteligente în privința viitoarelor alimentări cu energie electrică, folosind diverși parametri, precum stilul de condus sau parametrii tehnici ai vehiculului

Consolidarea rețelelor de stații de încărcare

Consolidarea rețelelor de stații de încărcare prin sprijinirea și încurajarea proprietarilor particulari de stații să permită rezervări și alimentări contra cost.

PARTENERI

ASSIST Software

ASSIST Software este o companie de dezvoltare software cu sediul în Suceava, având o experiență de peste 28 de ani pe piața IT&C. ASSIST Software a colaborat cu peste 250 de clienți din întreaga lume pentru a livra în condiții optime mai mult de 400 de proiecte. Compania a stabilit parteneriate pe termen lung cu peste 140 de întreprinderi europene, universități și centre de cercetare și dezvoltare. De asemenea, a participat ca partener tehnic în implementarea cu succes a peste 18 proiecte finanțate de Uniunea Europeană.

Universitatea “Stefan cel Mare” Suceva

Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava este una dintre cele mai dinamice universităţi din Europa de Est, oferind o educaţie universitară şi post-universitară la standarde de înaltă calitate cu un cost relativ scăzut. USV este acreditată cu Grad de încredere ridicat de către ARACIS, având şi statutul de Unitate Naţională de Cercetare şi Dezvoltare oferit de ANCS.

ro_RORomanian